Wermland

Välkommen in i värmen

Skogens skatter - skörda rätt så blir det lätt

Nu när svamp- och bärsäsongen närmar sig är det dags att rusta upp med de rätta verktygen för att göra din plockningen så enkel och effektiv som möjligt. Att plocka svamp och bär är inte bara en trevlig utomhusaktivitet, det ger dig också läckra råvaror som du kan njuta av hela året (om du har tur och tålamod). Här är några av de viktigaste verktygen som kommer gör din plockning både enklare och mer effektiv.

Du hittar mer info och tips på www.bäst-i-test.guide.

Svampkorg eller bärmått

En svampkorg med en vattentät botten är perfekt för att förvara dina skatter och förhindra att de krossas eller smutsas ner. För bärplockning kan en bärmått vara ett utmärkt alternativ, särskilt om du planerar att plocka stora mängder.

Plockkniv

En bra plockkniv är oumbärlig för att snabbt och försiktigt plocka svampar och bär utan att skada dem. Se till att kniven är skarp och i gott skick.

Ficklampa

Om du planerar att plocka tidigt på morgonen eller senare på kvällen kan en stark ficklampa vara behändig för att lysa upp området du letar i och hjälpa dig att hitta de bästa fynden.

Karta och kompass

Om du är ute i skogen på jakt efter svamp och bär kan det vara lätt att gå vilse. En karta och kompass kan hjälpa dig att hålla koll på var du är och hur du kommer tillbaka till bilen. Se dock till att först lära dig hur de används!

Kläder och skor

Klä dig i lämpliga kläder för terrängen och årstiden. Vattentäta stövlar är ofta ett klokt val, särskilt om du planerar att gå genom fuktiga områden.

Med rätt verktyg i handen blir svamp- och bärplockning inte bara enklare utan också mer givande - på alla sätt! Glöm inte att hålla koll på lokala regler och bestämmelser när du plockar i naturen och plocka inte mer än du behöver. Lycka till med din kommande skörd!

27 Sep 2023