Wermland

Välkommen in i värmen

Att köpa sig en bil

Funderingar över att köpa en bil har kommit det senaste. Har en vän, som bor i Örebro ( inte allt för långt från Värmland), som nyss köpte sig en Peugeot hos en bilfirma som heter Jonsson Bil. Detta företag ligger i Nasta och har sålt bilar sedan 1977 samt att de är en av Sveriges största återförsäljare på just Peugeot. Jag vet inte om min ekonomi eller min plånbok tillåter ett köp av en helt ny bil. Dock har Jonsson Bil även begagnade bilar av flera olika märken. Kollade på Gula Sidorna, för att se exakt var de ligger, för funderar på att besöka deras bilhall. Min kompis sa att de har över 200 bilar på lager. Så det kanske är idé att besöka dem och testa en eller flera bilar.

Mer än bara bilar

Jonsson bil erbjuder inte bara nya och begagnade bilar, de har även en massa annat. Det finns flera olika verkstäder, däckhotell och så kan de fixa med reservdelar. Bland verkstäderna finns serviceverkstad och plåtverkstad. Det är ju bra om man äger en Peugeot och bor i närheten att man kan nyttja sig av deras olika service.

Nytt eller begagnat

Att köpa en bil kostar alltid pengar, oavsett om man köper en ny eller en begagnad. Köper man en helt ny bil så kostar det mer, men man vet att man får en bra bil. En begagnad kostar mindre, men det kan tillkomma kostnader med lagningar och annat om man har otur.

7 Jun 2016