Wermland

Välkommen in i värmen

Hitta jobb via sociala medier

Idag är det inte fel att söka jobb på flera olika sätt. En kompis till mig fick jobb på en mekanisk verkstad, tack vare Facebook till exempel. Läs mer här om vad en mekanisk verkstad är. Att söka jobb genom sociala medier och att nätverka eller kommunicera är en av de viktigaste komponenterna när man söker jobb.

Nätverkandet kan ske fysiskt, online eller via sociala medier och ett bra kontaktnät kan leda till anställning. Idag är det inte ovanligt att arbetsgivare använder sig av så kallad “social rekrytering". Det betyder att de i stor omfattning gör ett urval av kandidater via olika plattformar online, som LinkedIn, Facebook och Twitter. 

Olika plattformar för att hitta jobb

LinkedIn är ett bra ställe eftersom att där finns det ungefär 660 miljoner användare som består av både arbetssökande och arbetsgivare. Deras plattform är definitivt en plats att finnas och synas på om man söker jobb genom sociala medier.

Facebook är ett ställer där många arbetsgivare lägger ut jobbannonser. Dessa annonser går ofta att hitta genom enkel sökning. 
an kan även gå med i olika grupper för jobb, eller olika jobbsökargrupper där arbetsannonser och nyttiga artiklar finns.

Instagram är även det en bra plattform att etablera sitt personliga varumärke på samtidigt som man demonstrerar sociala färdigheter.

Om du är en aktiv Twitteranvändare så har du möjligheter att utveckla och marknadsföra ditt professionella varumärke genom att publicera information som kan vara av intresse för personer i samma bransch.

22 Jan 2021