Wermland

Välkommen in i värmen

Njut av Karlstad på din semester

Sitter du kanske vid ditt conveyersystem på jobbet (läs mer här) och funderar på vad du ska göra i sommar på din semester? Åk till Karlstad säger jag då! Denna vackra stad har mycket att erbjuda inom natur, kultur, konst och sevärdheter. 

Gustav Frödings minnesgård

Åtta kilometer öster om Karlstad så finns Alsters herrgård. Detta är en minnesgård över Gustav Fröding och består av en vacker 1700-talsherrgård med en härlig utsikt över Vänern. Herrgården består av flera byggnader med en tillhörande herrgårdspark. I närheten finns det vandringsleder, strandbad och fågeltorn och utställningen om Gustav Fröding.

Sola i Karlstad

Du har säkert hört talas om det talesätt eller ordspråk som många säger och det är att ”Sola alltid skiner i Karlstad”. Detta innebär inte som många tror, att det alltid är vackert väder. Sola i Karlstad var egentligen Eva Lisa Holtz (1739-1818) som är en känd symbol för staden och även står staty utanför stadshotellet i Karlstad. Holtz var en servitris och ägde en krog i det gamla Karlstad. Hon var känd för sitt glada och ”soliga” humör. Det finns källor som påstår att hon även arbetade som glädjeflicka. En annan referens till sol i Karlstad, är kommunens egen logotyp, som är en glad sol.

Upplev Karlstad oavsett väder

Karlstad må inte alltid ha sol, men det finns alltid något att göra här. Allt från att se hockey på Löfbergs Lila arena, se på rallytävlingar eller bara njuta av stadens utbud.

24 May 2021