Wermland

Välkommen in i värmen

Satsa på rätt sorts vinsch

Idag finns det ganska många olika varianter av vischar, som alla är för olika saker. De kommer i olika modeller, typer, storlekar samt att de kan vara manuella, elektriska och så vidare. Är det så att du funderar på att köpa dig en vinsch, kolla då in www.warriorwinches.se. Du bör ha koll på vad det är för slags vinsch du är ute efter, så att du får tag på rätt. Grejen är att väljer du fel vinsch, så finns det risker i att du skadar dig, andra eller att du gör sönder din vinsch, eller gör sönder det som ska vinschas. 

Om du är osäker på vad det är för vinsch du behöver, så finns det många bra guider på nätet. En sak att ha koll på, det är att de vinschar som används för bärgning, de skiljer som mot de som används för att dra rullande vikter som en båt upp på en trailer. Den för bärgning, den kräver mer kraft!

Hitta en vinsch som passar dig 

Omgivningar ska även det tas i beaktande när du välja en vinsch. Det är bra att veta om det finns backar, hur underlaget ser ut och så vidare.

När du ska köpa en vinsch, fundera då på vad det är du ska ha den till. Kapaciteten på dem är nämligen helt olika och de har alla olika dragstyrka. En vinschs nominella dragstyrka anges alltid i lbs. alltså pounds. Enkel uträkning är att halver lbs-talet för att få fram kilo (kg).

Kapaciteten bör alltid vara minst på 1,5 gånger bruttovikten av det föremålet du skall vinscha.

19 Aug 2022