Wermland

Välkommen in i värmen

Ställa upp som flytthjälp

Jag har halvt om halvt lovat en an mina polare att ställa upp och hjälpa till när han ska flytta om en månad. Dels packa och sedan även bära och köra. Det är inte så att jag är så sugen på det, men han brukar ställa upp för mig, så vad gör man inte. Jag tyckte han skulle ta flyttfirma, för läste på en blogg om en flyttgubbe, om att det är smidigt att göra. Men han sa att han inte har pengar för det, utan ska lägga pengar på att anlita flyttstädning i stället. 

Att packa på rätt sätt

Jag ska ju hjälpa han att packa lådorna med och det gäller ju att packa rätt. Det får inte vara för tungt i lådorna, sen är det även bra att inte packa det huller om buller. Det bästa är att packa ett rum i taget och sedan märka upp dem på sidan vart de ska, som kök, vardagsrum med mera. Så att man direkt på nya bostaden vet var man ska gå med lådan så att säga. Det blir lätta för personen att packa upp då.

Fixa kärra

Har lovat att fixa en kärra eller ett släp med till flyttdagen, men det ska nog gå bra, har en annan kompis som äger en. Så tänkte att den ska vi ta och låna. Sen är vi ganska många som ska hjälpa till att bära på flyttdagen med, så det ska nog gå fort och lätt. 

28 Jun 2018