Wermland

Välkommen in i värmen

Testa catering med libanesisk mat

Det finns ett bra cateringföretag i Malmö där du kan beställa libanesiskt mat. De heter Lazizza och  har 6 olika menyer. Libanesisk mat känd för sin rika smak, variation och kombination av kryddor. Det är en fusion av arabiska, turkiska och franska influenser, med en stark lokal prägel. Maten i Libanon är mycket växtbaserad, med många grönsaker, bönor, nötter och frukt som används i recepten.

Meze är en av de mest kända libanesiska rätterna. Det är en samling av små rätter, som serveras som en förrätt eller som en hel måltid. Varje rätt innehåller ofta en unik kombination av smaker, inklusive sötma, syrlighet och salt. Exempel på Meze-rätter inkluderar baba ganoush, hummus, falafel och tabbouleh.

Andra goda rätter från Libanon

En annan populär rätt är Kibbeh, en boll gjord av kött, bulgur och kryddor, som kan stekas, grillas eller bakas. Grillad kyckling eller lamm är också en stor del av libanesisk matkultur, ofta serverad med ris eller bulgur.

Färskt bröd, som pita eller lafa, är också en viktig del av libanesisk mat. Bröden används ofta som en plattform för att vika in fyllningar, som kött, grönsaker eller ost.

Smidigt med catering

Att boka catering är inte fel om det är så att du ska ha en stor fest med mat, ett bröllop eller annat. Att få maten levererad redo att ätas gör då att du kan vara med på festen utan att behöva tänka på att fixa en massa själv med maten!

9 Feb 2023