Wermland

Välkommen in i värmen

Vad är bäst, rullgardiner eller persienner?

Vad är egentligen bäst att sätta upp, rullgardiner eller persienner? Det hela beror på. Det vad det är för rum samt syftet med att ha det. Om du vill ha ett helt mörkt rum, som i sovrummet, då kan det vara bra att satsa på rullgardiner Malmö. Gärna mörläggande sådana. Det ger då mörker i rummet, samt att den skyddar även mot solen samt att den håller det svalt i rummet under sommaren och varmt då det är vinter.

Rullgardiner

Rullgardiner är bra på det sätt att de kan täcka hela fönstret. De finns i många former, tjocklekar och färger. Oftast är det tyg de är tillverkade i. Om rummet ska vara helt mörkt är det som sagt bra med mörkläggningsgardiner. Men vill du ha en rullgardin som släpper in lite ljus i ditt rum men hindrar mot solens strålar är en screenrullgardin rätt val.

Persienner

Persienner har lameller som innebär att du själv kan justera hur mycket ljus som släpps in. Det genom att vinkla dem på olika sätt. Persienner kommer även de som rullgardiner i olika former samt olika material. Det finns persienner i trä, metall, bambu och andra material. Det finns persienner som sitter mellan glasrutorna så väl som de kan sättas direkt framför rutan.

En stgor fördel med persienner är att du kan välja hur mycket ljusinsläpp du vill ha. Till nackdelarna så finns bland att att du inte kan få helt mörkt samt att värmen inte hålls ute som med rullgardiner.

6 Nov 2020