Wermland

Välkommen in i värmen

Vad kostar det egentligen med löjrom?

Att löjrom kostar en del pengar, det vet nog de allra flesta, men vad gäller då för löjrom pris? Priset på löjromen varierar, lite beroende på var man köper den samt hur det ser ut med tillgången. Under 2021 gick priset upp en del, just för att det fanns mindre av den.

Löjromen är lyx och den är väldigt vanlig på exklusiva middagar. Till exempelvis så serveras den ofta som förrätt på Nobel-middagen.

Snabbt och gott med löjrom

Det finns en massa gott att göra av löjrom, men här är en snabb och god förrätt.

Du behöver:

Blanda i salt och peppar i creme fraichen. Hacka rödlöken fint. Lägg på creme fraiche på saltinerna, toppa sedan med en rejäl klick Kalxilöjrom.  Det går även att lägga till en eller ett par räkor på detta. Supergott!

Satsa på god löjrom från Kalix

En stor fördel med Kalix Löjrom, det är att den går att tina upp och frysa ner hur många gånger som helst under 2 år. Det beror på att kvaliten på produkten är så hög.

Kalix Löjrom kommer ifrån siklöjs honan. Fisket startar i slutet på september varje år och pågår sedan i ca 4-5 veckor, beroende på hur hur snabbt kvoten fylls.

Fiskarna har en total kvot om att fiska 1 300 ton siklöja per år. Varje år tilldelas ca 35 licenser till fiskarna som fiskar siklöjan. Eftersom Kalixlöjrom ökar i populäritet för varje år som går är det inte ovanligt att den kan ta slut under augusti innan den börjar att fiskas igen. 

 

21 Oct 2022