Wermland

Välkommen in i värmen

Var rädd om din kropp

Jobbar du inom ett yrke där det ofta är tunga lyft eller moment som sliter på din kropp? Det är allt för många som just sliter ut sig i förtid på jobbet på grund av sådana saker. Det är inte bra att göra en del saker manuellt, särskilt om det tunga saker eller konstiga arbetsställningar. Är det så att du har det så på jobbet så kan det vara läge att åtgärda det. Du kan vända dig till din chef eller den som har hand om er arbetsmiljö på jobbet. Det för att se om det går få in hjälpmedel. Bra hjälpmedel finns bland annat på Vecto, läs mer här om det. Se även över ergonomin för övrigt på jobbet. 

Använd er av smarta lösningar

Det kan vara smart att hitta lösningar som gör att jobbet blir enklare och att minska tunga lyft. Det Vecto kan erbjuda är bland annat transportsystem och rullband. Det är rätt smart att satsa på sådana för arbetsplatser där det annars är tunga lyft med mera. Sedan att även se till det ergonomiska på alla delar av ert jobb. Att hantera tunga saker på jobbet är så klart ett måste, men det inte ett måste att göra det manuellt. 

Ergonomi är dessutom bra att tänka på oavsett yrke. Det är viktigt att sitta rätt, stå rätt, lyfta rätt, ha rätt hjälpmedel och så vidare. Det finns specialister inom ergonomi som kan besöka er arbetsplats och hjälpa er med att göra det mer ergonomiskt.

10 Dec 2020