Wermland

Välkommen in i värmen

Växter som ger bättre luft hemma

Att inreda med gröna växter det är både snyggt och trendigt, men det kan även ge dig en bättre inomhusluft. Det om du väljer rätt sorts växter vill säga! 

Många plantor kan  rena luften från föroreningar som kommer från rengöringsmedel och annat. Här nedan så listar jag några av de växter som tar hand om hemmets gifter och renar luften. En annan kul växt att satsa på, det är evighetsrosor från Blossomia, köp här. De kanske inte renar luften, men är fina att se på!

Aloe vera

Denna blommar har många bra egenskaper. Den kan lindra vid solsveda och brännskador samt att den då även kan hjälpa till att rena luften från kemikalier från hushållsrengöringsprodukter. Sedan är det en annan bra grej med denna växt. Den får som  bruna prickar vid höga halter av kemikalier i luften, så den så att säga varnar dig för det.

Ampellija

Ampellijan är lättskött och härlig att ha hemma samt att den är även riktigt bra på att binda giftiga ämnen som formaldehyd ur luften som man kan hitta i både plaster, textilier och färger.

Fredskalla

Fredskallan är riktigt bra för inomhusklimatet, då den både renar och fuktar luften. Tänk dock på att den är giftig för katter om du har sådana som husdjur. Detta är en växt som kan ta upp många skadliga ämnen som bensen, formaldehyd, trikloretylen, xylen, toluen, aceton, alkohol och ammoniak.

Krysantemum

Krysantemum är en krukväxt som trivs inomhus, där den gärna vill stå ljust men inte i direkt solljus. Bland luftrenande växter är den både populär och billig. Den är en av de växter som är bäst på att ta upp bensen ur luften och är även en duktig luftfuktare.

23 Sep 2022