Wermland

Välkommen in i värmen

Viktigt med rätt redskap på jobbet

Ni vet, jag har ju pratat om att det är viktigt att ha rätt möbler på ett kontor, men det är inte den enda arbetsplatsen där det är viktigt med rätt möbler eller rätt redskap. Detta med ergonomi, det är viktigt i stort sett på alla arbetsplatser. Många gånger kan man annars slita ut sig i förtid, eftersom att man använder sig av kroppen hela tiden, på fel sätt, utan kanske att ha en staplare, truckar, eller andra hjälpmedel. Just staplare är bra när det kommer till materialhantering. Det är enklare att lyfta och flytta saker utan att det påverkar ens egen kropp. 

Jobba på rätt sätt

Idag är det allt för många som inte jobbar på rätt sätt. De använder kroppen till tunga lyft, vrider och vänder på den i alla möjliga vinklar. Det är ett måste att se till att arbetsplatsen man jobbar på, har ergonomiska hjälpmedel, oavsett om det är ett lyftbord, en staplare, eller andra saker som kan underlätta arbetet. Om man inte använder sig av hjälpmedel är det stor risk att man sliter ut kroppen i förväg och blir sjukskriven eller kanske till och med pensionär i förtid. 

Se till att du får rätt saker på jobbet

Om du jobbar på ett ställe där det saknas ergonomiska hjälpmedel, se till att prata med din chef. Om de inte hörsammar dig, så kan du vända dig till skyddsombudet på ert jobb för att gå vidare med det hela. 

16 Aug 2018